Who we are
Choco Zero was born at the end of 2020 from the idea of Dr. Arianna Massimino, nutritional biologist.
How did the idea come about?
Thanks to his help and the work of our chocolatiers we have found the right compromise to allow those who follow a "healthy diet" to eat chocolate more often and not necessarily just dark chocolate.
Is it possible to eat chocolate in a healthy and balanced diet?
Yes but better if:
- Without added sugars: we replace sucrose with a natural sweetener that avoids all the negative effects of sugar.
- Without exaggerating! Choco Zero is the only chocolate bar portioned to be eaten whole (no bar exceeds 137 kcal).
In just a few years, Choco Zero has won the hearts of thousands of Choco Zero Lovers. Currently, 10 flavors of chocolate are available: dark, milk, white, pistachio, dark hazelnut, white hazelnut, peanut, protein, coconut and salted caramel.
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Our chocolate is super popular
Over 15,000 customers have chosen us
Excellent reviews on all major platforms and great respect for both raw materials and our customers.
Blog Choco Zero
Una finestra sul mondo Choco ZeroWhat nutritionists think of us
Mangiare cioccolato fa bene e ci rende felici?
La risposta è sì! Gli studi scientifici confermano ufficialmente che mangiare cioccolato ha effetti positivi sul nostro umore, ci fa sentire più energici e più felici. È ormai dimostrato: il cacao ha un impatto positivo e oggettivo sia sul corpo che sulla mente.
Perché il cioccolato ha questo effetto?
Antiossidanti: Il cioccolato è ricco di antiossidanti, molecole fondamentali che contrastano l'invecchiamento delle cellule e le patologie ad esso legate, come malattie cardiovascolari e neurodegenerative.
Triptofano: Il cacao contiene triptofano, un amminoacido essenziale che è il punto di partenza per la produzione di serotonina, conosciuta come l'ormone del buonumore. Inoltre, il triptofano è indispensabile anche per la sintesi proteica, supportando i processi metabolici.
Teobromina: La teobromina, una molecola tipica del cacao, ha effetti energizzanti sul sistema nervoso e stimola il rilascio di endorfine, gli ormoni del piacere, che contribuiscono a migliorare il nostro stato d'animo e la sensazione di benessere.